Helags

Torkilstötens samfällighetsförening

nokia telephone bb

Fiber & Mobilt bredband i Torkilstöten


Fiber, IP-only

Hej

Här kommer priser och info om bredband i Torkilstötens fritidsområde. Bifogat finns erbjudandet som vi har pågående just nu. Priset inkluderar en fullständig installation med grävning hela vägen in i huset. De flesta som bara är där vissa månader om året kommer välja att installera fibern för 21 015kr och sedan välja abonnemang som är mer anpassade för fritidshus. Man kan även få installationen för 18 015kr men då måste man välja något av de paketen som finns bifogat. Om man är där uppe sporadiskt hela tiden så kan ni välja alternativet med bredband 500/500 från Allente och får då alltså installationen för endast 18 tkr.

Om den boende har någon luftvärmepump eller liknande eller kameror/larm som kräver året runt bredband så har vi en bastjänst som kostar ca 50kr/mån där du har 2-5mb/s så du kan styra värme/el/larm/kameror etc och lättare surfning, sedan kan man skjuta på snabbare bredband de dagar/den veckan man är där. Kostnad 100mb/s en vecka ca 100-150kr, en helg ca40- 50kr, en månad 3-4 hundra. Går även bra att köpa en månad eller be leverantören hemma lägga på en extra månadskostnad för de månader man är där. Är man där mycket fram och tillbaka kan man köpa obundet bredband utan startavgift, och sedan säga upp de när man ”stänger för säsongen”. Jag har t.ex. obundet från Bredband2 100/100mb/s på mitt landställe för 310kr/mån, som jag kan säga upp när jag vill. Routern låter jag sitta i så sen beställer jag på nytt igen inför nästa år.

De finns massa leverantörer att välja på, bifogad bild ser du leverantörer. Kort om projektet:

VI har fiber väldigt nära i anslutning till ert område. Vi kommer få besked om bidrag som vi sökt för att bygga ut till området och till Viksjövallen som vi får besked om i slutet på detta år. Vi räknar sedan med en liten kort period där vi söker alla tillstånd och upphandlar entreprenör, vår förhoppning är sedan att kunna börja bygga under nästa år när tjäle släppt. Bidraget innebär att vi måste leverera fiber till alla som beställt. Man betalar när fibern är driftsatt och fungerar. Vill man inte betala allt på en gång så kan man delbetala kostnaden, tex under 12 månader helt räntefritt

Med vänlig hälsning,

Viktor Källquist Projektledare Villafiber IP-Only Besöksadress: Bäverns Gränd 17, Uppsala Vxl: 018-843 1000 | Mobil: 070 972 69 25

Länkar


Mobilt bredband

Täckningen i vårt område kan oavsett nät variera mycket från fastighet till fastighet beroende på hur de är belägna i terrängen. Generellt verkar det dock som att mottagningen för mobilt bredband är svagare i områdets lägre belägna delar, medan de högre delarna som har fri sikt mot mast (Dalsjöberget) har bättre mottagning. Leverantörerna har täckningskartor på sina webbsidor och utbyggnad sker löpande. Observera att täckningskartorna endast är teoretiska. Se till att få täckningsgaranti från leverantören.

Telia,Telenor,Tele2 med flera levererar mobilt bredband i sina 4G nät med bra hastighet. Kontakta er mobilnäts leverantör för mer information.